PRP (Platelet-Rich Plasma)

PRP

PRP (Platelet-rich Plasma)

Trajtimi me plazme eshte terapi natyrale kundra plakjes(anti age). Konsiderohet terapi natyrale sepse perdoret plazma e vete individit, pasi eshte centrifuguar nje sasi e vogel gjaku e marre prej tij dhe jane ndare elementet e gjakut. Plazma permban faktoret e rritjes (PDGF) te cilet stimulojne proliferimin e fibroblasteve dhe keratinociteve.
Terapia me plazme perdoret per rigjenerimin e rritjes se flokeve . Proteinat dhe faktoret e rritjes qe permban plazma stimulojne rritjen e folikulit te flokut dhe trashjen e fijes duke dhene efekt mjaft te mire ne reniet e flokut me baze gjenetike ( alopecine androgjenike ),ne telogen effluvium por edhe per te parandaluar reniet e flokeve .Plazma aplikohet ne lekuren e flokut dhe me dermapen krijojme shpime mikroskopike duke lejuar qe plazma te depertoje ne lekuren e kokes dhe te stimulohet rritja e folikut te flokut .
Rekomandohet nje trajtim ne muaj per tre muaj dhe pastaj nje here ne vit si terapi mbajtese .

PRP per fytyren

Rigjenerimi i fytyres me PRP

Trajtim i rrudhave me PRP

PRP per trajtimin e flokeve