Mesoterapi e flokut

Mesoterapi e flokut
[dt_fancy_title title=”Mesoterapi e flokut” title_size=”h3″ el_width=”60″]

Mesoterapia është një trajtim alternativ që ndihmon për të kuruar humbjen e flokëve, në të dy rastet meshkuj dhe femra. Elementet qe perdoren gjate procesit te mesoterapise nxitin rritjen e flokëve. Është një proces që rregullon proteinat, vitaminat dhe nivelet e tjera ushqyese dhe faktorët e rritjes në kokën e pacientit. Ky proceszhvillohet duke injektuar në mënyrën më pak të dhimbshme, rritjen e lëndëve ushqyese në lëkurë, për të ndihmuar në ushqimin dhe hidratimin e kokës. Kjo gjithashtu përfshin fillimin e metabolizmit të qelizave, eliminimin e infeksioneve dhe nxitjen dhe përshpejtimin e rritjes së flokëve, përmirësimin e qarkullimit të gjakut në lëkurën e kokës dhe forcimin dhe ringjalljen e folikulave të flokëve për të ndihmuar në krijimin e thundrave të dendura, voluminoze, të forta, të gjata dhe të shëndetshme. Ky është një trajtim relativisht më i shpejtë sesa homologët e tij pasi ndihmon për të rivendosur gradualisht balancën hormonale dhe neutralizon efektet e hormonit DHT që çon në rritjen e përshpejtuar të fijeve të reja të flokëve.
– Terheqja e flokut nga modelimet per nje kohe te gjate cojne drejt demtimit te rrenjes se flokut dhe pakesim te densitetit ne zonat e kufirit te flokut me fytyren.
– Ngjyrosja dhe dekolorimi: Përdorimi i dekoloruesve të fortë, siç përdoren peroksidet (hidrogjen peroksidi), vepron mbi melaninën e flokut që oksidohet e ndryshon ngjyrë. Veç veprimit në pigment vërehen dhe dëmtime në keratinen e flokut që janë të rëndësishme për stabilitetin e flokut që ndahet dhe oksidohet.
– Deformimet e përkohshme: shkaktohen nga trajtimi i flokëve të lagur me masha të nxehta, kremra flokësh ose fiksues formë (llak). Në tërë këto forma dëmtimet e flokëve nuk janë aq të thella dhe të rëndësishme nëse përdoren në frekuenca kohore të lejueshme dhe produkte cilësore. Per raste te tilla drejtohuni ne klinike per ekzaminim trikoskopik dhe mesoterapi te percaktuar ne baze te shkalles se problematikave qe prekin flokun dhe scalpin e lekures se kokes

Mesoterapi kunder renies se flokut

Mesoterapi e flokut