Krioterapi

Krioterapi 1_opt
[dt_fancy_title title=”Krioterapi” title_size=”h2″]

Krioterapia, nganjëherë e njohur si terapi e ftohtë, është përdorimi lokal ose i përgjithshëm i temperaturave të ulëta në terapi mjekësore. Krioterapia mund të përdoret për të trajtuar një shumëllojshmëri të lezione te indeve te demtuara. Krioterapia përdor gazin e azotit ose argonit për të krijuar temperatura jashtëzakonisht të ftohta për të shkatërruar indet e sëmura. Për shkak se krioterapia përbëhet nga një seri hapash që çojnë në vdekjen e qelizave, tumoret ngrihen dhe shkrihen në mënyrë të përsëritur; zakonisht përdoren dy ose më shumë cikle ngrirje-shkrirje. Sapo qelizat të shkatërrohen, qelizat e bardha të gjakut të sistemit imunitar punojnë për të pastruar indet e vdekura.
Me anen e krioteralise mund te kurohen nje sere tumoresh qe shkaktohen ne lekure si: tumoret epiteliale dhe tunoret vaskulare. Gjithashtu krioterapia gjen nje perdorim te madh ne trajtimin e lythave, keratozave seboroike, shfaqje te beninjeve te vogla etj
Efektet anësore të krioterapisë janë zakonisht të vogla dhe të shkurta.

Heqja e verrukeve me krioterapi

Heqje e verrukeve me krioterapi